• Telefoon 024 381 61 60
  • [javascript protected email address]
Contact

Leerlingenraad denkt mee over schoolzaken

Na de zomervakantie is er op De Berg een heuse Leerlingenraad gevormd. We vinden het belangrijk dat leerlingen mee kunnen denken en praten over zaken op school.

Met verkiezingen is uit elke klas één vertegenwoordiger geselecteerd. De acht gekozen leerlingen vergaderen samen met de locatieleider elke drie maanden onder schooltijd in de aula onder het genot van thee met lekkers. De locatieleider heeft een begeleidende rol. Twee leerlingen uit groep 7/8 zijn notulant en voorzitter. Op de agenda staan onderwerpen en ideeën van de leerlingen over wat ze op school willen veranderen, verbeteren en of ontwikkelen.

Eerste actie op de agenda: Gedragscode

Bij de tweede bijeenkomst van de Leerlingenraad op 9 december jl. zijn alle gedragscodes van elke klas bekeken en besproken. Welke afspraken gelden niet alleen voor de klas maar juist ook voor de hele school? Wat vinden de leerlingen belangrijk en fijn? Veiligheid, respect, eerlijkheid, aardig voor elkaar zijn, samen spelen en leren zijn onderwerpen die de leerlingen noemen. Uiteindelijk hebben we samen acht afspraken opgesteld. Deze nieuwe gedragscode voor de hele school komt op grote posters op centrale plekken op De Berg te hangen. De raadsleden gaan ze in de eigen klas presenteren. Met deze afspraken maken we het samen het fijn en prettig op De Berg.

Gedragscode De Berg


Op 1 februari hebben we samen de nieuwe gedragscode bekeken en 'onthuld'. De poster is geïntroduceerd door de leden in de verschillende klassen en ze hangen ook op groot formaat verschillende plekken in de school.

Mooie afspraken waar we ons met z'n allen aan gaan houden!