• Telefoon 024 381 61 60
  • [javascript protected email address]
Contact

Scholing & advies professionals

Het belang van kennis delen

Ervaring opdoen in de onderwijspraktijk

De scholen binnen Onderwijs entrea lindenhout, de Hertog, de Berg, de Bron en de Tapir zijn opleidingsscholen. Binnen een opleidingsschool werken lerarenopleidingen en scholen nauw samen om aankomend leraren voor te bereiden op de onderwijspraktijk. Onderwijs entrea lindenhout is contractueel een partnerschap aangegaan met HAN Academie Educatie. Een deel van de opleiding van studenten wordt hiermee op onze scholen gerealiseerd.

Als opleidingsschool bieden we studenten de mogelijkheid om een startbekwame leerkracht te worden met veel ervaring in de onderwijspraktijk. Hiermee leiden we leraren op die in de praktijk de toegevoegde waarden van 'grenzeloos opleiden' hebben ervaren.

Onderzoek en samen leren

Onze scholen werken samen met de andere PI-scholen in het PI-7 consortium. We maken ons sterk voor diagnostiek en behandeling van kinderen die dreigen vast te lopen; we doen onderzoek naar - en ontwikkeling van methodieken die hierbij ondersteuning kunnen bieden én we dragen onze opgedane kennis en vaardigheden over aan ketenpartners. We vinden onderzoek belangrijk om steeds beter te worden in speciaal passend onderwijs.

Een van de onderdelen zijn de kennisdelingen die we organiseren in samenwerking met het PI-7 consortium. Tijdens een kennisdeling (ontmoeting) proberen we elkaar te informeren en kennis/ervaring uit te wisselen over alles wat te maken heeft met gedrag in het onderwijs. De kennisdelingen zijn voor iedereen toegankelijk.

Verder zijn onze medewerkers actief in onderzoek en kennisdeling binnen de sectorraad gespecialiseerd onderwijs (GO), en Leren van gedrag van het Nationaal Regieorgaan Onderwijsonderzoek (NRO).